به گزارش ایرنا مهمترین دستور كار این نشست تصویب قوانین جامع برای قانونمند كردن صادرات سلاح های متعارف درجهان است، زیرا شركت های بزرگ اسلحه سازی بدون هیچ ضابطه ای اقدام به تولید بی رویه انواع سلاح ها و فروش آن به كشورها و گروههای مختلف می كنند.
قرار بود روز گذشته مراسم افتتاحیه این نشست بین المللی با حضور نمایندگان كشورها و نهادهای مختلف جهان در مقر اصلی سازمان ملل برگزار شود.
دو كشور فلسطین و واتیكان درخواست دادند به عنوان عضو اصلی در این نشست بین المللی حضور یابند، اما رژیم صهیونیستی با حمایت آمریكا و اتحادیه اروپا با این درخواست مخالفت كرد. استدلال صهیونیست ها این است چون فلسطین و واتیكان به عنوان كشور در سازمان ملل به رسمیت شناخته نشده اند، نمی توانند به عنوان عضو اصلی حضور داشته باشند.
اما نمایندگان فلسطین و واتیكان معتقدند، آنها در نشست های مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان عضو ناظر حضور می یابند و با توجه به اینكه نشست بین المللی تجار اسلحه یك نشست دیپلماتیك و سیاسی است، می توانند به عنوان عضو اصلی شركت كنند و بر اساس حروف الفبا باید بر كرسی های خود بنشینند و حق هر گونه اظهار نظر و شركت درتصمیم گیریها هم دارند.
آمریكا، اتحادیه اروپا درحمایت از رژیم صهیونیستی با این ایده مخالف هستند اما درمقابل كشورهای اسلامی، اتحادیه عرب و آمریكا لاتین كاملا با حضور فلسطین به عنوان یك عضو اصلی موافق هستند و بر حضور آن اصرار دارند.
این اختلاف نظر و انشقاقی كه به خاطر زیاده خواهی های رژیم صهیونیستی ایجاد شكل گرفته، موجب شد تا روز گذشته مراسم افتتاحیه برگزار نشود و امروز نیز اختلاف نظرها همچنان مانع از شكل گیری جدی این همایش بین المللی شده است.
ادامه اختلاف نظرها باعث شده تا برگزاری رسمی این نشست مهم بین المللی همچنان با چالش جدی مواجه باشد، مسوولان برگزار كننده این نشست، صبح امروز تصمیم گرفتند نمایندگان فلسطین و واتیكان به صورت شكلی در این مراسم حضور داشته باشند.
بان كی مون دبیركل سازمان ملل در سخنانی در مراسم افتتاحیه نمایشی این نشست، ضمن انتقاد از بی توجهی برخی از دولت ها به صادرات بی رویه اسلحه ، از كشورهای جهان خواست برای تدوین قوانین تجارت سلاح با سازمان ملل همكاری كنند.
135 از نمایندگان مجلس آمریكا نیز با ارسال نامه ای به اوباما با توجه به برگزاری نشست بین المللی تجارت اسلحه، ازاو خواستند در صورتی كه این همایش به منافع ملی آمریكا و فروش اسلحه در آن كشور لطمه وارد می كند، عضو این پیمان نشود.
برخی از منابع اطلاعاتی در سازمان ملل گزارش دادند به دنبال شركت هیات فلسطینی در نشست صبح امروز، هیات نمایندگی آمریكا و اتحادیه اروپا طی تماس هایی با محمود عباس، او را تحت فشار قرار داده اند تا هیات فلسطینی را راضی كند، شركت در این نشست بین المللی منصرف شوند.
كارشناسان می گویند در صورتی كه محمود عباس نماینده تشكیلات خودگردان مجاب شود، از حضور هیات نمایندگی فلسطینی جلوگیری كند، ضربه سختی به مردم فلسطین و آرمان های آنان به منظور تشكیل دولت مستقل فلسطینی وارد خواهد كرد.
اروپام 1908